قطعات چرخ گوشت

چرخ گوشت چیست

چرخ گوشت یک وسیله آشپزخانه برای خرد کردن خوب (چرخ کردن) یا مخلوط کردن گوشت خام یا پخته شده، ماهی، سبزیجات یا مواد غذایی مشابه است. این وسیله جایگزین ابزاری مانند چاقوی چرخ (که در تهیه گوشت چرخ کرده، پر کردن و غیره نیز استفاده می شود) می باشد.

مواد غذایی که باید خرد شود در یک قیف که در بالای دستگاه آسیاب است، قرار می گیرد. از آنجا، مواد وارد یک حلزونی افقی می شود. حلزونی (مارپیچ چرخ گوشت) می تواند توسط موتور الکتریکی نیرو بگیرد. پیچ می چرخد و مواد را له و مخلوط می کند. در انتهای پیچ، غذا از یک صفحه به نام شبکه عبور داده می شود و از دستگاه خارج می شود. ظرافت غذای خرد شده به اندازه سوراخ های صفحه بستگی دارد. با تغییر شبکه نیز می توانید آرد سوخاری تولید کنید یا داخل کالباس را پر کنید.

کاربرد چرخ گوشت چیست

کاربرد چرخ گوشت
شکل 1. کاربرد چرخ گوشت

در زیر لیستی از استفاده های مختلف چرخ گوشت آورده شده است که باید از آن ها آگاهی داشته باشید.

چرخ کردن گوشت

کاربرد اساسی چرخ گوشت، خرد کردن گوشت از هر نوع است. در دسترس بودن اندازه های مختلف تیغه، تکه های گوشت با درشتی متفاوتی را تولید می کند.

ساخت سوسیس و کالباس

با چرخ گوشت می توان سوسیس سفارشی با گوشت های مختلف تهیه کنید. اگر چرخ گوشت شما به همراه اتصال سوسیس و کالباس ارائه نمی شود، باید یکی را جداگانه خریداری کنید.

ساخت برگر

درست مثل تهیه سوسیس، می توانید برگر را با چرخ گوشت درست کنید. می توانید گوشت مورد علاقه خود و همچنین میزان چربی مورد نظر خود را در آن قرار دهید. شما درشتی آسیاب را مطابق با ترجیح خود در برگر کنترل می کنید.

چرخ کردن استخوان ها

اگر در خانه حیوانات خانگی دارید، می توانید استخوان های خام گوشت از هر نوع را با کمک چرخ گوشت خرد کنید. خواه مرغ، اردک، خرگوش، گاو، بز یا گوسفند باشد، یک چرخ گوشت برای آسیاب کردن همه چیز آماده است.

چرخ کردن خمیر کلوچه

این یکی دیگر از استفاده های چرخ گوشت که غیرمتعارف است و به موجب آن می توانید خمیر کلوچه را به راحتی در خانه خرد کنید. می توانید همه مواد را با خمیر کلوچه درون چرخ گوشت مخلوط کنید. بنابراین، چرخ گوشت می تواند نقش یک مخلوط کن را داشته باشد.

خرد کردن سبزی

چرخ گوشت می تواند برای غذاهای گیاهی مفید باشد. انواع سبزیجات را می توانید به راحتی مانند گوشت کوب سنگین خرد کنید. در حقیقت، برخی از سرآشپزها چرخ گوشت را به مخلوط کن سبزیجات ترجیح می دهند.

انواع چرخ گوشت

انواع چرخ گوشت
شکل 2. انواع چرخ گوشت

 

چرخ گوشت ها دارای مدل های متفاوت زیادی می باشند. اما در یک دسته بندی کلی می توان دو دسته خانگی و صنعتی را در نظر گرفت:

  • چرخ گوشت خانگی

چرخ گوشت خانگی معمولا ظاهری کوچک تر و زیباتر از چرخ گوشت صنعتی دارد. حجم تولیدی گوشت این چرخ گوشت ها پایین می باشد و مناسب برای استفاده در مصارف صنعتی نیستند. توان موتور، تیغه ها  و وسایل جانبی در چرخ گوشت خانگی و صنعتی با هم متفاوتند. توان موتور چرخ گوشت خانگی نسبت به صنعتی پایین تر می باشد.

  • چرخ گوشت صنعتی

یکی از ابزارهای مهم برای رستوران، فست فود و آشپزخانه مکان های تجاری می باشد. این چرخ گوشت ها دارای توانایی چرخ کردن حجم بسیار زیادی از گوشت حتی به طور یخ زده و یا دارای استخوان می باشند. مدل های چرخ گوشت صنعتی نسبت به خانگی گستردگی بیشتری دارند.

به طور کلی می توان دسته های زیر را برای چرخ گوشت صنعتی در نظر گرفت:

  • چرخ گوشت صنعتی بر اساس دمای گوشت
  • چرخ گوشت صنعتی بر اساس ابعاد گوشت
  • چرخ گوشت صنعتی بر اساس اندازه خروجی چرخ گوشت
  • چرخ گوشت صنعتی بر اساس قدرت موتور

اجزای چرخ گوشت

اجزای اصلی چرخ گوشت شامل موارد زیر می باشد که کاربرد هر یک از این قطعات در قسمت بعدی بیان شده است:

  1. موتور
  2. تیغه
  3. شبکه
  4. مارپیچ
  5. فشاری
  6. گیربکس
  7. چرخ دنده
  8. واشر
  9. بدنه چرخ گوشت
  10. مخزن

کاربرد قطعات چرخ گوشت

قطعات چرخ گوشت
شکل 3. قطعات چرخ گوشت

 

مارپیچ چرخ گوشت

مارپیچ چرخ گوشت، میله هدایت کننده چرخ گوشت نیز نامیده می شود و رابط بین چرخ دنده ها و تیغه چرخ گوشت است و معمولا از جنس آلومینیوم ، فولاد و استیل ساخته می شود. یک سر مارپیچ به دنده پشت مارپیچ و سر دیگر آن به تیغه و پنجره چرخ گوشت می رسد. حرکت تولید شده توسط چرخ دنده ها از طریق میله هدایت کننده به تیغه منتقل می شود. مارپیچ با چرخش پاد ساعت گرد گوشت هایی که از ورودی می رسند را جلو می برد.

مخزن چرخ گوشت

درست در زیر سینی چرخ گوشت، یک لوله تغذیه به شکل ‘T’ وجود دارد که قسمت فوقانی لوله به سینی گوشت متصل می شود و قسمت پایینی قسمت های کوچکی دارد که به آن متصل است. گوشت قطعه قطعه شده از ورودی که گلویی می باشد به مخزن می رسد. این قطعه از جنس آهن می باشد.

گیربکس چرخ گوشت

در چرخ گوشت چرخ دنده ها برای انتقال حرکت تعبیه شده اند بنابراین همیشه در حال حرکت  می باشند. چرخ دنده در داخل گیربکس  یا همان جعبه دنده قرار می گیرد و گیربکس وظیفه ثابت نگه داشتن دنده ها را دارد.

فشاری چرخ گوشت (گوشت کوب)

ساده ترین قطعه در چرخ گوشت، فشاری می باشد. با این وسیله می توان گوشت را به جلو فشار داد. فشاری برای ایمن نگه داشتن دستان از قسمت های متحرک چرخ گوشت در هنگام فشار دادن گوشت به داخل چرخ گوشت می باشد.

موتور چرخ گوشت

اصلی ترین قطعه در چرخ گوشت موتور می باشد زیرا عملکرد دستگاه به آن بستگی دارد. این قطعه به وسیله نیروی الکتریکی، نیروی مورد نیاز برای چرخ کردن گوشت را تامین می کند. در صورت از کار افتادن موتور، دستگاه به کلی از کار می افتد.

شبکه چرخ گوشت

شبکه که تعیین کننده شکل گوشت خروجی می باشد، پنجره چرخ گوشت نیز نامیده می شود و باعث می شود گوشت های چرخ شده به طور منظم از چرخ گوشت خارج شوند. شبکه چرخ گوشت از جنس فلز است و در چند نوع  با سایز سوراخ های متفاوت موجود است که در خروجی اندازه های متفاوت گوشت را ایجاد می کند.

تیغه چرخ گوشت

تیغه چرخ گوشت که همان تیغ چرخ گوشت می باشد برای برش گوشت به قطعات کوچک تر تعبیه شده است. این تیغه ممکن است دارای سه پر یا چهار پر باشد و دارای لبه های تیزی می باشد. هنگامی که گوشت در چرخ گوشت قرار می گیرد توسط مارپیچ به جلو و سمت تیغه رانده می شود و وقتی به تیغ رسید، با لبه های تیز آن چرخ می شود.

واشر چرخ گوشت

واشر چرخ گوشت در قسمت اتصال مارپیچ به گیربکس قرار می گیرد. مارپیچ که از اجزای گردنده چرخ گوشت است توسط گیربکس به حرکت در می آید. بنابراین این قسمت در معرض سایش قرار دارد. برای پر کردن فاصله بین روده و گیربکس و همچنین جلوگیری از سایش در محل اتصال مارپیچ با دنده ها از واشر استفاده می شود.

بدنه چرخ گوشت

بدنه چرخ گوشت قاب ظاهری چرخ گوشت می باشد و از اجزای درونی محافظت می کند و در زیبایی و  ظاهر چرخ گوشت تاثیر دارد.

ورودی و خروجی چرخ گوشت

گوشت از طریق ورودی چرخ گوشت وارد چرخ گوشت می شود. ورودی چرخ گوشت دهانه ای استوانه ای است که باید قطعات گوشت متناسب با قطر آن تقسیم شوند. بعد از عملیات چرخ شدن، گوشت چرخ شده از خروجی خارج می شود. در قسمت خروجی چرخ گوشت شبکه نصب می شود که رشته های خروجی گوشت از این قطعه خارج می شوند.

چرخ دنده سر آرمیچر

این دنده در جعبه دنده یا گیربکس چرخ گوشت قرار می گیرد. انتقال نیروی مکانیکی از موتور چرخ گوشت به مارپیچ از دنده سر آرمیچر شروع شده و به دنده پشت مارپیچ ختم می شود. وظیفه چرخ دنده علاوه بر انتقال نیرو، افزایش سرعت گردش را بر عهده دارد.

چرخ دنده پلاستیکی

چرخ دنده در داخل جعبه دنده قرار دارد که باعث می شود سرعت گردش موتور دستگاه در حین چرخ کردن گوشت بالا رود. این قطعه همچنین باعث به حرکت درآمدن و گردش حلزونی (مارپیچ) چرخ گوشت می شود.

تفاوت قطعات چرخ گوشت صنعتی با قطعات چرخ گوشت خانگی

قطعات چرخ گوشت صتعتی و خانگی
شکل 4. قطعات چرخ گوشت صتعتی و خانگی
  • اصلی ترین تفاوت قطعات چرخ گوشت صنعتی و خانگی قدرت موتور می باشد که در چرخ گوشت صنعتی بازده بالاتری دارد.
  • از آنجا که قدرت موتور چرخ گوشت صنعتی بیشتر از چرخ گوشت خانگی می باشد، میزان برق مصرفی آن نیز بیشتر می باشد.
  • تعداد و جنس قطعات چرخ گوشت صنعتی و خانگی با هم متفاوت می باشد. تعداد قطعات چرخ گوشت صنعتی بیشتر می باشند و دارای جنس با کیفیت تر و مقاوم تری می باشند زیرا کارایی چرخ گوشت های صنعتی بیشتر می باشد.
  • قطعات چرخ گوشت صنعتی قادر به خرد کردن گوشت یخ زده می باشند و حتی می توانند استخوان را نیز چرخ کنند اما اگر این کار با چرخ گوشت خانگی انجام شود ممکن است قطعاتی مانند موتور آسیب ببیند و یا حتی تیغه شکسته شود.
پشتیبان قائم یدک
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *