قطعات همزن
Showing all 11 resultsSorted by latest
همزنهای برقی از جمله مواردی هستند که تا همین چندی پیش، کسی به فکر برقی شدن آن نبود زیرا به نظر میرسید هم زدن مواد کار سختی نباشد اما امروزه علاوه بر راحتی، سرعت کار هم دارای اهمیت است که همزن برقی آن را فراهم میکند. در ابتدا همزنها، تنها مواد را مخلوط میکردند اما به مرور این وسیله به دستگاهی چندکاره تبدیل شده است. در این مطلب اطلاعاتی درمورد انواع همزنها ارائه خواهیم داد.
مدت زمان تخمینی مطالعه: 6 دقیقه
همزن برقی چیست؟
نام دیگر همزن، میکسر است که کار آن مخلوط کردن، غلیظ کردن و یکنواخت کردن انواع مواد خشک و خیس میباشد. همزنهای برقی دارای دو نوع معمولی و کاسهدار میباشند. همزن برقی توسط شخصی بهنام رالف کالیر اختراع شد. بهطور معمول در بازار همزنهای برقی دارای دو نوع رومیزی و دستی هستند. مدل رومیزی این همزنها پایه دارد و مدل دستی آن در دست قرار میگیرد و به پایه نیازی ندارد.
انواع همزن
ویسک بالونی Balloon Whisk
متداولترین و پر استفادهترین نوع ویسک، ویسک بالونی میباشد. ویسک بالونی برای هوادهی، حجمدهی و مخلوط کردن استفاده میگردد. این ویسکها در تعداد سیمها و میزان توپی بودن دارای تفاوت هستند اما در ساخت تمامی انواع ویسک بالونی از فلز ضد زنگ، ضد خش و نچسب استفاده شده است. تعداد سیمهای بیشتر باعث مخلوط شدن سریعتر مواد میشود.
ویسک مارپیچی Spiral Whisk
این نوع ویسک دارای یک حلقه است که استیلی به شکل مارپیچ دور این حلقه پیچیده شده است. این ویسک دارای انعطاف پذیری بالایی است و همین انعطاف پذیری و حالت مورب آن باعث میشود که در هنگام هم زدن بهطور مداوم با کف ظرف و دیوارهها تماس داشته باشد و از ته گرفتن و گلوله شدن مواد جلوگیری کند. کاربرد این نوع ویسک بیشتر در هم زدن پودینگها و سسها میباشد.
موتور همزن برقی هسته کوتاه کاتامو
ویسک حلقه ای Coil Whisk
این نوع ویسک دارای ساختار گرد مارپیچ و فنری است که برای هم زدن تخم مرغ یا مایعات غلیظ استفاده میشود. برای استفاده از ویسک حلقهای باید آن را در ظرف عمود نگه داشت و به طرف بالا و پایین حرکت داد.
همزن برقی ( همزن دستی و برقی ) Electric hand Mixer
پرمصرفترین و کارآمدترین وسیله هم زدن در شیرینیپزی، همزن برقی دستی میباشد که در سال 1960 در فرانسه اختراع شد. در همزن برقی پرههایی به موتور متصل هستند که با سرعتهای مختلف میچرخند. این همزنها برای تهیه مایه کیک، کوکی، دسرها، زدن خامه، تهیه خمیرهای نان نرم مناسب میباشند اما برای خمیرهای نان سفت مانند نان جو استفاده نمیشوند. اما برای خرید همزن برقی دستی به موارد زیر دقت کنید:
- حتی اگر بهترین نوع همزن ایستاده را دارید، باز هم برای برخی کارها به همزن برقی دستی نیاز خواهید داشت پس حتما آن را در لیست خرید خود قرار دهید.
- اگر همزن برقی، از کاسه جدا میشود یعنی همزن ایستاده نیست و از نوع همزن دستی میباشد.
همزن مسطح
وقتی حجم مواد بسیار کم باشد یا ظرف ارتفاع کمی داشته باشد از این نوع ویسک برای هم زدن استفاده میگردد.
همزن برقی معمولی
همزنهای معمولی دارای طراحی ساده هستند و دارای دو قسمت دسته و سر همزن میباشند. همزنهای معمولی دارای دو دسته تک موتوره و دو موتوره میباشد. نحوه کار کردن با این همزنها به این صورت است که باید ابتدا مواد را درون ظرفی بریزید و بعد از اینکه همزن را روشن نمودید آن را در ظرف فرو ببرید.
همزن ایستاده یا کاسهدار
همزن ایستاده در واقع نوع خانگی همزنهای صنعتی میباشد. این همزنها دارای کاسه بزرگ و موتور قدرتمند هستند که باعث شدهاست این دستگاه مناسب هم زدن حجمهای بالا، کار طولانی مدت و درست کردن انواع خمیر شود. تعداد دورهای سرعت همزن ایستاده از همزن برقی دستی بیشتر میباشد که باعث حرفهایتر بودن دستگاه شده است، علاوه بر این سریهای مختلفی دارد که هر کدام دارای کاربرد خاص خود هستند. برای مثال از سری بالونی Whisk برای حجمدهی مانند زدن تخم مرغ، سفیده، خامه و … استفاده میگردد، سری پدالی paddle برای یکدست کردن مواد یا مخلوط کردن مواد خشک، سری خمیرگیر dough hook برای ورز دادن استفاده میشود. قسمت بالایی این همزن از کاسه جدا نمیشود، پس اگر شیرینی پزی در حجم بالا انجام نمیدهید، باید همزنی با کاسه سایز متوسط یعنی چهار و نیم لیتر یا کوچکتر تهیه کنید وگرنه پرهها نمیتوانند با مواد تماس داشته باشند. همچنین قسمت اتصال سریها نباید پلاستیکی باشد بلکه از جنس استیل باشد. همزن ایستاده دارای دوام برای سالها است، در هنگام خرید دقت کافی را به کار ببرید.
انواع تیغه های همزن برقی
همزنهای برقی رومیزی یا پایه دار به طور معمول سه نوع اتصال یا تیغه دارند:
پره مفتولی: این پره برای مخلوط کردن خامه و سفیده تخم مرغ برای مایههای شل کاربرد دارد.
پره تخت: برای مخلوط کردن خمیر کیک و انواع مایهها استفاده میشود. این نوع یک تیغه خوب برای تهیه مایههای خانگی میباشد.
پره چنگک: برای ورز دادن انواع خمیرها به کار میرود.
برندهای معروف دنیا در زمینه همزن برقی
- برند بوش
- کوئیزینآرت
- کنوود
- راسل هابز
- آ.ا.گ(AEG)
- براون
- اِسمِگ
- الجی
- بلک اند دِکِر
- دلمونتی
- فکر
- پرشیا فرانس
قطعات یدکی همزن برقی
- محفظه موتور
- کليد
- صفحه اتصال
- بدنه يا قاب موتور
- نگهدارنده چرخ دنده A
- استاتور
- روتور
- چرخ دنده
- واشر چرخ دنده
- نگهدارنده يا تاقان A
- نگهدارنده چرخ دنده B
- پايه يا بدنه همزن
- همزن
- سيم رابط
- بالا برنده
- فنر بالا برنده
- زغال
- ترمينال زغال
- نگهدارنده شفت يا محور
- صفحه اتصال B
- نگهدارنده ياتاقان B
- صفحه مشخصات
- پيچ
- ياتاقان بدون روغن.